Masterclass Internet of Things – Track & Trace

Businesskansen met lokalisatie technologie, maandag 1 juli 2013
‘Internet of Things’ is een ontwikkeling waarin steeds meer objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen. De sensoren in deze ‘dingen’ zijn zintuigen die data genereren. De data over de toestand en de omgeving vormt de basis voor verbeterde of nieuwe productfuncties, diensten en nieuwe business modellen.

Sensoren zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer bedrijven passen intelligente sensortechnologie toe in producten, diensten en processen. Toepassingen zijn uiteenlopend. Zo worden sensoren ingezet voor beveiliging van goederen en groepen mensen, in slimme zorgconcepten, voor efficiëntere productieprocessen en in volledig nieuwe intelligente producten.

Er zijn steeds meer en betere technologieën beschikbaar voor ‘tracking & tracing’. Zowel voor indoor als voor outdoor locatiebepaling. Kleiner wordende sensoren, lokalisatietechnieken als GPS, WiFi en INS en toenemende connectiviteit maken ‘tracking & tracing’ steeds makkelijker en geavanceerder. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw bedrijf en welke concrete kansen bieden zij?

In deze Masterclass maakt u kennis met de laatste technologische mogelijkheden op het gebied van lokalisatie technologieën om producten, waardevolle ‘assets’ en mensen te tracken en te tracen. Daarnaast leert u van de ervaringen van collega-ondernemers die succesvolle nieuwe business hebben gerealiseerd op dit gebied. U gaat naar huis met concrete kansen voor uw bedrijf en een aanbod voor vervolgstappen.

Programma:
14.30     Inloop
15:00     Welkom door Ruud Meijvogel, Syntens Innovatiecentrum
15:05     Introductie ‘Tracking &Tracing’ – Martin van Rijn, Technology Consultant TNO.
15:20     Benchmark lokalisatie technologieën – Danny Maat, projectleider Robuuste Navigatie TNO
15:50     Asset tracking met satellieten: steeds bereikbaarder -Hub Urlings M2Sat
16:20     Sport performance analyses – Emanuele Francioni, CEO Beestar (Engelstalig)
16:50     Pauze
17:10     Paradigm shift in M2M communicatie – Nicholas van Hoey Smith, Partner in Aerea / SigFox
17.40     Brainstorm naar IoT-businesskansen – sessie in subgroepen
18.40     Plenaire terugkoppeling en aanbod vervolg

voor meer informatie en aanmelding, klik hier.